Европейска седмица на мобилността 16 – 22 септември 2012 г.

Придвижване в правилна посока е тазгодишното мото на Европейската седмица на мобилността.

Кой не иска да живее в град, чийто въздух е чист и шумът е по-малко, задръстванията не са ежедневен фактор, а да пътуваш в града е лесно и жителите му се радват на по-високо качество на живот. Да живееш в град, който се гордее с отговорност към климата и околната среда и е известен в Европа с иновативността си и отношението  си към по-доброто бъдеще и по-високото качество на живот в града. С лична отговорност и със стратегическо, иновативно мислене, тази визия може да се постигне от всеки един град.

Все повече градове работят в посока устойчивата градска среда. Това може да се постигне чрез планирано интегрирано развитие, което взима под внимание всички начини на придвижване в града и околностите. Плановете за устойчиво градска мобилност определят мерки, които съпка по стъпка проучват и дефинират нуждата на жителите на града и бизнеса от мобилност, в посока достигане на по-високо качество на живот. Тези планове съчетават баланс между околна среда, икономическо развитие и общество.  Европейската комисия прие План за развитие на градска мобилност, който да е в помощ на местните власти при разработване на локалните планове.

Бъдещето ни показва, че трябва да сме по-отговорни в използването на ресурсите и влиянието ни на околната среда, част от които е и градската среда. Всеки един жител на града допринася за по-чист град.

 

 

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.
Посещения 1102 пъти, 1 за днес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *