Европейска седмица на мобилността и през 2013г.

dsc00659

Чист въздух – ти си на ход

Бързина, удобство, комфорт, точност – най-желаните качества на видовете транспорт, които използваме, за да вършим ежедневните си задачи в големия град. Как да ги постигнем? Какво да променим, така че да подобрим баланса за чиста, спокойна и приветлива градска среда без да страдаме от нежеланите ефекти на транспорта – замърсяването, задръстването, шума? Какви усилия полагаме, за да живеем в чиста и здравословна среда, докато ползваме градски транспорт, автомобил, велосипед? Най-добрите постижения в областта на транспорта и най-добрите идеи за бъдещето събрани в 7 дни – Европейска седмица на мобилността в София 16-22 септември 2013 г.

Седмицата на мобилността е традиционна европейска кампания за повече внимание върху устойчивите форми на транспорт в градовете – ходенето пеша, колоезденето, обществен транспорт и електрически превозни средства. “Чист въздух – ти си на ход” – тазгодишното мото на кампанията е провокация към гражданите относно индивидуалния отпечатък върху околната градска среда съобразно предпочитания вид транспорт.

„ Денят без автомобили“, 22ри септември, е кулминацията на кампанията. Между 9 и 17:00 часа зона в центъра ще бъде отворена само за пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и други алтернативни превозни средства и множество организации и институции ще представят възможни решения за една по чиста София.

Сдружение „Велоеволюция” реализира проект „Европейска седмица на мобилността 2013” по програма „Европа” 2013 г., Столична Община, целящ да популяризира кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.
Посещения 841 пъти, 1 за днес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *