София влиза в топ 10 на Наградите на ЕСМ 2013

mobility-week-awardГрад София е един от селектираните 10 града в  конкурса Награда на Европейска седмица на мобилността 2013 

Наградата на Европейска седмица на мобилносттанаграждава местни власти, които са направили най – много за повишаване на обществената осведоменост по въпросите на устойчивата мобилност и прилагане на мерки за постигане на преход към устойчив градски транспорт.

Печелившият град се избира от независимо жури от транспортни експерти, които оценяват всички допустими заявления и селектират 10 местни власти, които са покрили критериите изключително добре. Печелившият град ще получи три-минутен рекламен клип подчертавайки неговите постижения.

Заедно с останалите финалисти и подбрани градове, печелившият град също ще бъде пример за добра практика. През 2013 г. за Наградата на Европейската седмица на мобилността кандидатстваха 30 града от 12 страни.

Следващите градове,изброени по азбучен ред , са стигнали до краткия списък на наградата на Европейската седмица на мобилността 2013:

Болоня (Италия)
Будапеща (Унгария) – финалист
Гдиня (Полша)
Хюдиксвал (Швеция)
Лабин (Хърватска)
Ларнака (Кипър)
Любляна (Словения) – финалист
Йостершунд (Швеция) – финалист
София (България)
Турку (Финландия)

Печелившият град ще бъде обявен от заместник-председателят Сийм Калас и комисар Поточник по време на съвместна церемония на Наградата на Европейска седмица на мобилността (European Mobility Week Award) и Награда за План Устойчива градска мобилност (Sustainable Urban Mobility Plan Award) в Albert Hall, Брюксел, откъдето на 24 март 2014 година.

Източник: http://www.mobilityweek.eu/

This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.
Посещения 1611 пъти, 1 за днес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *