Park(ing) day

parking-day-2012-teaser

  • 8:00 – 18:00 ч., парко места в центъра
  • Park(ing) day
  • PARK(ing) Day е глобално, ежегодно и отворено за участие събитие, в което граждани, артисти, активисти, организации и бизнеси си партнират във временно преобразяване на очертаните места за паркиране във временни публични пространства. Към момента в инициативата участват 183 града от 30 държави на 6 континента, а в София PARK(ing) Day ще се случи за трета поредна година.
  • Както и през предишните години ще видим как много организации и бизнеси променят за няколко часа в рамките на един единствен ден няколко паркинга в столицата. Сред участниците тази година са посолството на Дания, Полски институт в София, НБУ, Информационно бюро на Европейския парламент, Представителство на Европейската комисия и Информационен център на Европейския съюз, както и компании като Sopharma и Renault. Вело-кино на открито, странни превозни средства и много зеленина ще радват всички преминаващи покрай парк(ингите).
  • Мисията на PARK(ing) Day е да привлече внимание към нуждата от повече градски, отворени за хората пространства, да предизвика публичен дебат около това как се създават и разпределят обществените пространства и да подобри качеството на градската среда. Поне в рамките на едно паркинг място за един ден.
  • Организира: Фондация Credo Bonum в партньорство с организацията Rebar.


Посещения 964 пъти, 1 за днес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *